VIZIJA, KI JE PODPRTA IZ NOTRANJE POVEZAVE Z VIROM IN PRIHAJA IZ STANJA MIRU

November 14, 2018

Te dni izvajam program Kreiranja naših ciljev in želja v realnost.

 

Danes pišem o postavljanju vizije za svoje življenje, ki je bila tema našega včerajšnjega seminarja.

 

Moja zgodba je takšna, da sem dolgo časa svoje cilje postavljala na podlagi vizije, ki so jo zame postavili drugi in kar je okolica smatrala za najboljšo pot zame. Osrečilo naj bi me to, kar so njihove oči videle, da me bo osrečilo. »Mi že vemo, kaj je najboljše zate!« Meni to ni ustrezalo in resnično nisem čutila notranjega zadoščenja, miru, izpolnjenosti. Mogoče le za trenutek, ta pa je zelo hitro tudi minil.

 

Potrebno je, da razlikujemo med vizijo, ki je osnovana na podlagi našega stika z našo notranjostjo in vizijo, ki izvira iz zunanjega sveta in je motivirana na podlagi zunanjosti in drugih ljudi.

 

Za zunanje motivirano vizijo potrebujemo večjo dozo vsakdanje motivacije (npr. denar) in vzburjenja, ko pa razmišljamo o notranje motivirani viziji, nas zjutraj samo po sebi izstreli iz postelje in ponese v dan. Ko pomislimo nanjo, smo notranje radostni. Pomislite, ko smo bili mali otroci in smo vedeli, da gremo na neko potovanje, kako hitro smo zjutraj vstali in se oblekli. Brez pomislekov. 

 

Če je naša vizija postavljena na podlagi prepričanj okolice in usmeritev iz okolja, potem to ni naša vizija. Stalno potrebujemo motivacijo od zunaj in smo od nje odvisni. Ravno zaradi tega dejstva, osebno ne prisegam na motivacijske seminarje, ker so samo instant rešitve, ki ljudi hitro podžgejo, v večini primerov, celo manipulativno zasvojijo. Ogromno primerov sem videla, da ko ljudem odvzameš tak »vir polnjenja« se zgodi, da zelo hitro vsa njihova motivacija in energija tudi pade. Človek pa je spet v stanju nemoči in vprašanj, pomanjkanja energije. Veliko zunanje motivacije, vzburjenja živčnega sistema, stalnega pretiravanja, človeka na dolgi rok iztroši in črpa energijo. Nasprotno, je vizija, ki je podprta z notranjo iskro, tok energije, ki je stalno prisoten, uravnotežen, umirjen in nas polni, regenerira. To je predpogoj zavestnega kreiranja.

 

Če želimo kreirati zavestno in na podlagi notranje »podžgane« VIZIJE, ki je skladna z našim POSLANSTVOM (Božjim načrtom), potem si moramo vzeti čas in se raziskati, svoje življenje usmeriti na novo. Se naučiti novega. Se predati in zaupati. Ta pot nas sčasoma ponese v stanja zelo naravne in zdrave Ljubezni do sebe, kar ni egoizem in samoljubje. Ravno nasprotno. Z Ljubeznijo do sebe in svojega Življenja, smo najbolj pretočni, harmonični, lahkotni, vizijo pa ustvarjamo veliko lažje. Taki smo največji dar in doprinos tudi za vse okoli nas. Tako kreiramo iz Celote za Celoto. To je pot učenja, predaje in poguma.

 

V nadaljevanju vam razkrijem še nekaj sestavin za uspešno manifestiranje notranje podžgane vizije.

 

Pogumno na poti!

 

Z ljubeznijo, Ana

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Predstavljene objave