top of page

StikLepo pozdravljen/a,

Ne glede na okoliščine, ki vladajo zunaj - morda je to vreme, tvoji trenutni osebni izzivi ali aktualna svetovna situacija, te vabim, da to branje posvetiš iskrenemu stiku s sabo.

Temu je namenjeno moje nedeljsko pisanje tebi. Da skozi besedo začutiš sebe in vzpostaviš pristen stik. STIK.

Ko ravno omenjam STIK, v petek zvečer sem si prvič ogledala film STIK (Contact), ki ga je režiral Robert Zemeckis. V filmu je po mojem mnenju odlično prikazano človekovo iskanje tistega resničnega, bistvenega, po čemer hrepeni naše bistvo. Da najdemo svoj ZAKAJ? “Zakaj sem tukaj? Kdo sem?” Kot ključno sporočilo filma je izpostavljeno to, da ne glede na naš tehnološki napredek in znanstveno znanje, se človek vedno vrača k tistemu preprostemu, pristnemu, naravnemu v sebi. In prav to pristno nam je danes tako neverjetno težko dosegljivo.

Nekaterim posameznikom je dana izkušnja srečanja (stika) z božanskim v sebi oz. z božansko inteligenco. Kot vedenje od kod izhajamo in kam gremo, kaj je naše poslanstvo? In ko nam je to razkrito, vračanja nazaj v “star” način življenja pravzaprav ni več. Ko enkrat dobimo izkušnjo tega pristnega, stika, ljubezni, smo spremenjeni. Za vedno. To je stanje, ki ga naš omejen intelekt in besednjak pravzaprav ne moreta opisati. Gre za višjo inteligenco, ki komunicira z nami in do katere ravno v dobi, v kateri smo sedaj, kot človeštvo znova gradimo odnos in vzpostavljamo ponovno povezavo. Z drugimi besedami, gre za vzpostavljanje stika z božansko iskro in pot zavestnega kreatorstva. Ali je ta pot lahka? Lahko ti rečem, da ni. Je pa preprosta. In ravno to preprosto danes človeku povzroča največ težav in notranjega trenja. Zamegljenost z iluzijo materialnega in neskončno kopico pričakovanj in zahtev, ki si jih postavlja sam.

Danes bom nekaj besed namenila znova tvojim čustvom in srčni inteligenci. Tvoja čustva so tisti glavni most do stika o katerem govori film in o katerem govorim (in ga učim) tudi sama. Med pomembnimi ugotovitvami Heart Math Institute (HMI) je, da naša čustva in to kar čutimo iz minute v minuto, iz sekunde v sekundo, vpliva na naše srce. Naši občutki in čustva so ključni vidik odklepanja naše "srčne inteligence", ki ji rečemo tudi višja / vrhovna inteligenca. Pomislite, ko položite prst na zapestje, začutite utrip. Ta impulz je val energije, imenovan tudi krvni tlak, ki potuje skozi celotno telo. Vpliva na vse, tudi na delovanje možganov. Srce oddaja magnetni impulz. In ta magnetni impulz srca odmeva skozi vsako celico telesa. Kar pa je izjemno, ustvarja tudi polje okoli našega telesa, ki ga lahko z občutljivim detektorjem tudi izmerimo. Okoli nas se to polje širi kar daleč v prostor in vpliva na vibracijo našega okolja in vpliva tudi na ostala srca v našem okolju.


Torej, kar je pomembno, imamo priložnost, da svoje srce aktiviramo tako, da zavestno spremenimo svoja čustva in jih dvignemo na nov nivo. Takrat te zvišane energije ne oddajamo samo vsaki celici, to polje skozi naše občutke pošiljamo tudi v vesolje. Od tukaj lahko srce gledamo ne zgolj, kot biološki organ, ampak ga opazujemo skozi prizmo fizike.  

Znanstveniki iz Heart Math Institut so ugotovili, da ko srce preide v koherenco, se sinhronizacija med srcem in možgani poveča. Lahko rečemo, da smo v srcu, povezani s srcem, V STIKU. To je frekvenca 0,10 Hz, ki je stanje dostopa do naše globlje intuicije in višjega znanja. Takrat, ko se naš analitični um umakne, se premaknemo v delta stanje možganskih valov – to pa je stanje, kjer se naravno obnavlja naše celotno telo in prihajamo do inovativnih odgovorov na kompleksna vprašanja. To je stanje, ki mu lahko rečemo popoln mir in odsotnost stresa in občutka ločenosti. STIK.

Imamo priložnost, da se odločimo, da želimo drugače in ta del sebe izmojstrimo. Potrebna je redna praksa.

Eden izmed načinov prakse je meditacija.

Vabim te, da se odločiš, kakšno prihodnost želiš ustvariti za sebe in za ljudi v tvoji okolici.

In v tem trenutku je bistveno, da se ne zapletaš v ustrahovanje in konstanten stresni odziv “boj ali beg”.

Comments


Predstavljene objave
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Zadnje objave
Arhiv
Išči po oznakah
No tags yet.
Sledi nas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page