top of page

Ali zares ti odločas o svojem življenju?Kako si danes dragi kreator, draga kreatorka?

Te popolnoma razumem, tole življenje zna biti kar zahtevno. Sploh v času v katerem smo se znašli v tem trenutku.

Ne glede na vse, kar se dogaja v tvojem okolju je najbolj pomembno, kako si sam/a s sabo, ko se ustaviš? Se znaš umiriti? Lahko občutiš svoje bistvo? Se lahko povežeš s svojo naravno esenco, ki je vedno in vselej ljubezen in ravnovesje? 

Danes potrebuješ črpanje misli in idej ter odločitev za svoje življenje prav iz te esence. Kako najdeš to esenco? Kje tiči? Kako da sem pozabil/a kje in kako jo najdem? Ali jo je znova najti lahko? Ne ni, je pa zelo mogoče. Pravzaprav je to tvoja pot k navdihujočemu življenju, k ustvarjanju in vodenju življenja iz strasti in smisla.

Lahko sebe oceniš kot vodjo svojega življenja? Si oseba, ki se zaveda svoje moči in odgovornosti in ne blodi v življenju, ki se ji pač dogaja na način, kot se? 

Tvoja transformacija in prihajanje v stik s sabo ter opolnomočenje se začnejo s premikom v tvoji miselnosti. 

1. NISI ZGOLJ SVOJE TELO. Ko se zaveš, da nisi le snop mišic, kosti, misli in čustev. Zelo očitno je, da imaš telo in da imaš um, čeprav ga v resnici ne moreš locirati, kje točno prebiva. Ta tvoj um ustvarja tudi misli, misli pa ustvarjajo čustva (pa tudi obratno; spomin, ki je v nas izzove določeno čustvo, čustvo pa prikliče določeno misel). 

2. SI ČUSTVENO BITJE. Tvoja čustva so esencialni element tvoje čustvene inteligence, Čustvena inteligenca pomeni način čustvovanja, kako prepoznavaš in se zavedaš svojih čustev in tudi kako zavestno jih znaš “krotiti”, uporabljati.

3. IMAŠ DUŠO - SI DUHOVNO BITJE. Naslednja plast tvojega obstoja je še globlji del tvojega bitja, ki ga duhovne tradicije imenujejo "duša" ali "duh" ali "zavest". To je tisto tvoje bistvo, jedro od koder se materializira vse, čemur pravimo vidno, otipljivo življenje.

Iz perspektive vodenja ali zavestnega kreiranja lahko dušo imenujemo tudi “višji potencial”, “ustvarjalnost”, “navdih” ali rezervoar "inovativnosti". Dejstvo je, da je to del nas, ki presega telo in um. Iz tega vidika je pomembno, da se redno povezujemo s to plastjo našega bitja.

Temu našemu bistvu lahko rečemo tudi SRČNA INTELIGENCA, ali pa Vrhovna inteligenca, saj kot rečeno, presega naš um, telo, naša čustva. Ko se povežemo z njo pravzaprav vse to izgine in razumemo izkušnjo povezanosti z vsem, biti ENO Z VSEM, v popolni nenavezanosti na nič. Radost. Kreativnost.


Kako se znova uglasimo in povežemo s to esenco, s to srčno inteligenco? Poiskati moramo nekaj, kar v nas povzroči stanje lahkotnosti in navdiha, kot da bi se predali ustvarjalnim udejstvovanjem, npr. umetnosti ali plesu. Prav tako je lahko to naše redno povezovanje z naravo in aktivnostmi v naravi. 

Odlično orodje za prihajanje v stik z našim bistvom in potencialom je tudi redna meditacija. 

Moja osebna izkušnja je ravno izkušnja z rednim izvajanjem meditacije. Enostavno je meditacija zame neprecenljivo orodje, ki je hkrati poučno in učinkovito. Preko nje prihajam v stanje TUKAJ IN ZDAJ, kar mi omogoča stik s to lahkotnostjo o kateri tako zelo rada govorim. Prihajam do jasnosti, kam in kako želim naprej v življenju? Zaupam sebi in svoji avtentičnosti. Stopam v svojo moč. Sprejemanje in sočutje. Ranljivost, ki vedno znova rojeva novo pristno moč za prihodnost, ki je pred mano.

Vsaka zdrava redna praksa, vključno z duhovno, ki ti pomaga preseči tvoje vpletanje v to, da si zgolj svoja čustva in misli, pomaga izboljšati duhovno / srčno inteligenco. Od tebe je odvisno kam bo v prihodnosti krenila tvoja pot. In vedno imaš izbiro.

Naj bo to moje vabilo tebi, da se odločiš za svojo moč in ustvariš življenje, ki te osrečuje in navdihuje!

Comentários


Predstavljene objave
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Zadnje objave
Arhiv
Išči po oznakah
No tags yet.
Sledi nas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page