top of page

KAKO VSTOPITI V SVOJ POTENCIAL?Lep nedeljski pozdrav, dragi Kreator, draga Kreatorka!

Kako ti gre?

Danes imam zate kar takole, direktno vprašanje.

“Ali zaupaš svojim izbiram in odločitvam?”

V bistvu gre za še bolj enostavno vprašanje: “Ali si zaupaš?”

Hja, na videz enostavno vprašanje, vendar, če si iskreno vzameš čas, da se poglobiš vase in nanj odgovoriš iz notranjega miru, potem verjetno prideš do “novega” spoznanja o sebi.

Zaupanje vase in v svoje odločitve je eno izmed glavnih temeljev tvojega zadovoljstva v življenju. Pomisli, kako je, če stalno dvomiš vase. Ne ravno najbolj spodbudno, kajne? Preden se odločiš za nekaj, kar ti je v tistem trenutku pomembno, si razbijaš glavo, preštudiraš vse možne informacije o tej dotični snovi in navadno, če te poznam in spadaš v “to vrsto”, poiščeš še en kup drugih mnenj strokovnjakov in potrditev iz okolja.

Kaj se ti med tem dogaja?

Na ta način izgubljaš energijo, zanos in motivacijo ter prvotno občuteno veselje do sprememb in novih vpeljav v življenje. Pomisli, zakaj je tako? Ker večino energije porabiš še preden se sploh realno lotiš dela.

Lahkotno sprejemanje odločitev in zaupanje vase sta prav tako zelo povezana z zdravo samo-zavestjo, ki predstavlja pozitivno, vendar realno samopodobo. S tem mislim na to, da je seveda ok, da stojiš realno na tleh, opremljen z informacijami, ki jih potrebuješ, seveda odvisno tudi od pomembnosti odločitve. Vendar, običajno te potegne bodisi v eno ali drugo skrajnost.

Ja, tudi na drugi strani medalje se lahko znajdeš – ta predstavlja preveč impulzivno sprejemanje odločitev, ki nimajo realne osnove. Zakaj? Ker jih sprejemaš na podlagi nerealne, vzvišene samopodobe. Npr.: postaneš pravni svetovalec brez pravne izobrazbe in izkušenj iz prakse.

Kaj je odgovor in načrt za uspešnost na dolgi rok?

TVOJA ZDRAVA SREDINA IN NOTRANJA UGLAŠENOST.

Kaj to pomeni?

Pomeni, da sebe dobro poznaš, da poznaš svoj notranji svet, svoja čustvena stanja, realno poznaš svoje kvalitete. Pomeni zavestnost, ki predstavlja tvoje prepoznavanje avtomatičnih odzivov na življenje in različne zunanje dražljaje. Na tej podlagi samo-zavedanja lahko vpelješ postopne korake v svoje življenje, ki ti omogočijo spreminjanje avtomatiziranih (in priučenih) odzivov, ki ti ne služijo več. Med slednje seveda spada tudi neodločenost, ko je potrebno sprejeti odločitev ali se lotiti česa novega.

Kako lahko dosežeš zdravo notranjo uglašenost?

Na voljo imaš različne tehnike in orodja za potovanje navznoter, odpravo stresnih misli in krepitev miru.

Jaz npr. prisegam na dnevno dozo mojih rednih ritualov, ki zajemajo predvsem prakso joge. Ta praksa joge pomeni tako izvajanje asan (poze), pranajame (diha), kot tudi meditacije (cilja izvajanja joge, ki pomeni resnično ustavitev in potovanje navznoter). In tam se šele začne. Uf, kako je vredno kreniti na pot spoznavanja sebe.

Comments


Predstavljene objave
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Zadnje objave
Arhiv
Išči po oznakah
No tags yet.
Sledi nas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page