top of page

NOTRANJE RAVNOVESJE IN NAJDALJŠI DAN V LETU - VPLIV NA NAŠO PRODUKTIVNOSTLepo pozdravljena draga nedeljska družba. Danes je tole nedeljsko pismo počitniško obarvano in z rahlo zamudo. Saj bo govora o ravnovesju in spuščanju kontrole. ;-) Takole, smo tik pred začetkom uradnega meteorološkega poletja. Jutri bomo imeli solsticij. Napoči zgodaj zjutraj ob 5:33. Najdaljši dan v letu se bo postopoma začel prevešati nazaj v več noči. Že v svojem prejšnjem nedeljskem pismu sem pisala o pomenu tega časa in kako lahko razumevanje sporočila, ki ga prinaša, izkoristimo v prid sebe in skupnosti. Pa pojdimo kar na konkretne ideje, ki vam lahko pridejo prav teh dneh. Osebna namera, ki si jo bom sama v teh dneh izrekla večkrat, predvsem pa bom občutenje le te vadila vsakodnevno je: “MOJE TELO JE ZDRAVO IN VIBRIRA VITALNOST TER HARMONIČNOST.” V teh dneh (pred in po solsticiju) priporočam, da se bolj zavestno ustavite in razmislite predvsem o sebi. Kaj je za vas v tem trenutku zares pomembno in zakaj nekaj deleta, ustvarjate, gojite,...? Bodite “brutalno” iskreni do sebe. Ugotovitve si napišite na list papirja in jih kasneje dejansko uporabite. Napišite si novo vizijo - strategijo - cilje. Pri tem pa vas opozarjam na sledeče. Pri oblikovanju vizije in izpolnjevanju le-te bodite “mehki”, fleksibilni, saj se lahko zaradi naglo spreminjajoče se narave, že jutri pokaže nekaj kar je danes na videz stabilno že jutri za nevzdržno. Vprašajte se, kako in koliko ste kot človeško bitje dejansko pripravljeni sprejeti, da nimate popolne kontrole nad življenjem in prihodnostjo. Koliko ste se dejansko pripravljeni predati zaupanju in ponovnemu uglaševanju z bolj prvobitno naravo, svojo notranjo, ki je absolutno povezana z zunanjo. Kam v tem trenutku vodi tako zelo moderna ideja, da ustvarimo družbo blaginje, napredka, gospodarske in tehnološke rasti ter izboljšanja življenjskih pogojev za vsakogar enakovredno v naši deželi. Da se povezujemo in ne ločujemo, da so-delujemo in ne tekmujemo? Vse lepo in prav…


Verjamem, da je smer zelo prava, udejanjanje le-te pa se začne najprej pri nas samih osebno. Kako lahko začnete sami osebno. Z vami delim še nekaj koristnih idej: 1. SPOMNI SE KDO RESNIČNO SI? Najprej te moram spomniti. Vsak posameznik je pomemben del družbe, ne glede na to, kakšno funkcijo vršiš v "sistemu življenjske matrike". Čisto vsak je nepogrešljiv sestavni del, ki sokreira urejeno sliko celote. Če si ti poln/a in sestavljen/a, notranje miren/na, potem si tudi največji doprinos celoti, že sam/a po sebi. Brez posebnega truda. Pravzaprav truda sploh ne potrebuješ več. Torej, poišči način življenja, ki tebe podpira v tem, da si notranje poln/a in miren/na. Kaj je to zate? Pojdi na pot raziskovanja in poišči način. 2. IZGRADI ZDRAVO RAVNOVESJE - KI JE POT K TRAJNI STABILNOSTI Ustavi se in začuti. Napolni se z novo energijo. Kako? Potrebno je kvalitetno poskrbeti zase, tako, da se sproti napolnimo z dovoljšnjo količino energije. Zaradi preteklega obdobja, ki je bilo za marsikoga zahtevno, je sedaj še kako potrebno, da se vzpostavi notranje ravnovesje. Ko govorim o počitku, ne mislim na to, da se zapremo za štiri stene in vse naše projekte spustimo iz rok. Mislim na to, da moramo biti pozorni na to, da stremimo k ravnovesju in nismo neobčutljivi za potrebe našega telesa in počutja. Velikokrat gremo preko svojih meja, pa tega sploh ne vemo. Včasih je manj, več. In umetnost je ravno v tem, da se naučimo, kdaj mirovati in kdaj se aktivirati. Da najdemo to magično formulo, ki nas vzdržuje in nam koristi na dolgi rok. Učimo se nove ljubezni do sebe... Kot družba gradimo nov odnos v prvi vrsti do sebe. Kajti preko sprejemanja in ljubezni do sebe, lahko širimo točno to zavedanje na vse ostale, ki so nam blizu v našem življenju. Saj veste kako pravijo. Ljudje, ki jih imamo na dosegu roke nam v največji meri kažejo skrite madeže v našem zrcalu. Z drugimi besedami, naša družina in najbližji prijatelji ter sodelavci, nas konstantno izzivajo in spodbujajo, da sami sebe izboljšujemo. Vse zgoraj naštete koncepte in metode dela uporabljamo pri delu z našimi strankami in partnerji.

Če vas opisane teme zanimajo ali pa bi želeli izvedeti več o delu našega tima, nam lahko vedno pišete na info@anacordum.com ali ana.kolenc@most-institut.com, kjer bomo z veseljem odgovorili na vaša vprašanja ali pa vas povabili kar na kavo in klepet z nami.

Comments


Predstavljene objave
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Zadnje objave
Arhiv
Išči po oznakah
No tags yet.
Sledi nas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page