top of page

ODNOSI - ŽENSKA, KI SODELUJE Z MOŠKIM(I)
Lepo pozdravljeni dragi kreatorji in kreatorke!

Znova je tu čas za naše druženje in zbliževanje s svojim bistvom.

Kako si v teh dneh? Močno verjamem in zaupam, da skrbiš za svoje ravnovesje in zdravje. Za svoj notranji mir in harmonične odnose.

Trenutna situacija v svetu nas sooča z nami samimi in našo osebno ter rodbinsko zgodovino. Naši odnosi so na preizkušnji. Svetovne statistike kažejo, da je tako po prvem kot tudi po drugem koronskem valu nastopilo veliko več ločitev, kot jih je bilo prej. Zakaj se nam to dogaja? Po mojem mnenju zelo vredno razmisleka, zato današnji pogovor namenjam tej temi. Kaj se v tem trenutku zares dogaja v partnerskih zvezah?

Kot rečeno, koronska situacija nas sooča z našimi družinskimi in partnerskimi dramami ter notranjimi bolečinami, ki jih še nismo predelali. Ko smo več časa drug z drugim, smo bolj intenzivno soočeni s temi “nahrbtniki”, ki jih še nismo očistili in odložili iz svojih ramen (z drugimi besedami, soočamo se intenzivno z našimi vsidranimi družinskimi zapisi). Soočanje naši osebnosti ni všeč. Ni ji lahko sprejeti, da je čas za to, da sprejmemo odgovornost za svojo lastno bolečino. Raje kažemo na krivca zunaj sebe.

Celotna potrošniška družba je namreč usmerjena k temu, da stalno iščemo hitro ugodje na vseh nivojih. S tem pa bežimo čim dlje stran od sebe, tistega bistvenega, pristnega, kar je prisotno v nas samih in ne zunaj nas. Ko bežimo stran in se fokusiramo na zunanji svet in potešitev čustvene bolečine z materialnimi dobrinami, ne razrešimo vrzeli, čustvene bolečine ali drame, ki jo nosimo v sebi. Na ta način ne evolviramo v odnosih.

Resnična rast in evolucija medčloveških odnosov vedno nastopi s pritiskom – krizo ter soočenjem z dejanskim stanjem.

Nič neobičajnega ni, če si v tem času na preizkušnji v svojem odnosu. Lahko je to tvoj intimen partnerski odnos, lahko pa je to odnos s sodelavcem ali nadrejenim v službi, podjetju.

Moja osebna izkušnja je takšna. Že nekako pred sedmimi leti sem začela doživljati intenzivno preizkušnjo prav na področju odnosov. Predvsem v odnosu s partnerjem. Pritisk je bil tako zelo velik, bolečina pa tako neznosna, da sem se odločila, da moram nekaj ukreniti. Večino svojega časa sem začela posvečati osebni rasti in razreševanju svoje “pretekle prtljage”. Z učenjem razumevanja tega, kaj vse sem in iskati namen doživljanja takšnega pritiska znotraj sebe. Danes se zato lahko bistveno bolje povežem s trenutno situacijo odnosov in notranje stiske, s katero je marsikdo soočen. In jo razumem.

Zahtevno obdobje notranjega pritiska sem doživljala v svoji pretekli partnerski zvezi z Nejcem. Z Nejcem sva bila par kar nekaj let, tako osebno, kot poslovno. Skupaj sva šla skozi mnoge preizkušnje. Ko je bilo zares zahtevno, bi bila najlažja pot zbežati daleč stran in naprtiti odgovornost na drugega. In se pretvarjati, kot da nič ni. Z mano je vse v najlepšem redu. Odločila sva se, da sprejmeva odgovornost za to kar je v najini zvezi prihrumelo na površje. Naučila sva se, kdo sva kot individualni bitji in zakaj občutiva, kar občutiva drug ob drugem. Predvsem pa skozi sprejemanje odgovornosti za doživljanje spoznala, kako drug drugega lahko podpreva. Zaradi vse te izkušnje danes razumeva, na katerih področjih sva kompatibilna in kje ne. Odkrila sva način kako drug z drugim komunicirati, da se ne prizadaneva in si predvsem dava možnost biti slišana in sprejeta, točno takšna, kot sva. Danes sodelujeva poslovno v manjšem timu. Lahko rečem, da smo skupaj izjemen tim.

Skozi proces soočanja z notranjim pritiskom, trenjem in bolečino ter sprejetjem dejstva, da mora vse kar je odslužilo in je zastarelo razpasti, sva ustvarila notranji prostor za iskren odnos. Odnos v katerem drugemu zaupaš in spoštuješ njegovo svobodno voljo, hkrati pa tudi sam deluješ in živiš avtentično in komuniciraš odprto.

Vse to je možno, ko zares odpreš vrata sebi in spoznanju sebe,

svoje resnične narave.

Comentarios


Predstavljene objave
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Zadnje objave
Arhiv
Išči po oznakah
No tags yet.
Sledi nas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page