top of page

Prehod v ravnovesjeKmalu prihaja jesensko enakonočje in danes razmišljam o tem prehodu, ki ga ta čas prinaša.

Enakonočje, ki se letos zgodi 22.9.2020 prinaša veliko spremembo energij, tako v naravi kot v nas samih. Čas v letu, ko je dan enako dolg noči, kjer vsak del našega planeta prejme enako količino svetlobe in teme. 

To nas vse tudi na notranjih ravneh vzpodbuja pri vzpostavljanju ravnovesja v naših bitjih. Morda v tem trenutku občutiš več nemira, zmedenosti in strahu. Vse je OK, ta čas, v katerem smo je namreč velika prelomna točka leta.

Kar je dobro, da se zavedaš in se tudi znotraj sebe pripraviš, je da razumeš in upoštevaš, da se vse v naravi premika proti obdobju ženske energije in v izjemno notranje usmerjen in intenziven čas. V obdobje teme in več mirovanja, ko je čas, da odložiš vse nepomembne dele, ki niso več skladni s tvojo vizijo tebe in prihodnosti.

Solsticij te kliče, da si vzameš čas in poskusiš prisluhniti naravi ter se z njo uskladiš. Da te kar najbolje podpre v prihajajočem času. V prihodnjih dneh si torej vzemi še več časa zase, uskladi se s svojo esenco in razmisli, kaj resnično želiš prenesti in tudi ustvariti v zadnji četrtini leta.

Ženska energija, ki vlada hladnejši polovici leta, te zdaj vabi, da se obrneš vase, navznoter.

Ta prehod v nov cikel leta nas tudi vabi, da se spustimo v svojo temo noči in se soočimo s svojim egom. S tistimi deli našega bitja, ki se najbolj oklepajo in delujejo še povsem avtomatizirano. Ta del nas, ki nam vedno znova poraja dvom. Nas želi prepričati, da nismo dovolj dobri, nimamo pravega znanja. Da ves trud, ki ga posvečamo sebi in naši spremembi ni vreden. Da bi bilo bolje vztrajati pri statusu quo in sprejeti nekaj, kar v naših jedrih vemo, da ni več del naše realnosti.

Čas je izjemno podprt, da se soočimo z načini delovanja, ki nam več ne služijo. Če jih samo ponavljamo kot pokvarjena plošča, se naše življenje resnično ne more spremeniti.

Daj si prostor. Poglej globlje. Kaj je resnično? Kdo si ti? Kaj je to, kar se ti dogaja? Komu se dogaja? 

Priporočam ti, da si v prihodnjih dneh odgovoriš na sledeča vprašanja:

Kaj je bistveno spoznanje tega leta do sedaj?

Katera spoznanja so prišla v tvojo zavest?

Katera prepričanja si ozavestil/a?

Kaj od tega si manifestiral/a?

Kako živiš sedaj?

Kako bi bilo zate, če bi lahko živel/a vsaj kakšen delček svojih novih spoznanj in zavedanja tega, kdo si?

Comments


Predstavljene objave
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Zadnje objave
Arhiv
Išči po oznakah
No tags yet.
Sledi nas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page