top of page

ZAKAJ SE TAKO TEŽKO POSLAVLJAMO?Smo v času praznikov, ki so obarvani s temo in energijo spominjanja in hkrati poslavljanja. Da vse skupaj vidimo iz področja miru in lahko rečem, veselja, je zelo pomembno, da gojimo ne-navezanost na preteklost. V teh časih tako posamezniki kot tudi družba dejansko nimamo povsem jasno začrtane poti za prihodnost. Tudi, če v mislih želimo oblikovati povsem jasno strategijo prihodnosti, se lahko zaradi naglo spreminjajoče se narave, že jutri pokaže za nevzdržno. Kar želim izpostaviti, strategije in vizije za prihodnost, ne moremo več graditi na temelju preteklosti. Čas je, da se soočimo in spustimo. Danes je moje vprašanje zate, koliko si dejansko pripravljen iskreno sprejeti, da nimaš popolne kontrole nad življenjem in prihodnostjo? Koliko si pripravljen sprejeti, da ni vse materialno tako zelo resnično in pomembno, kot se ti zdi na prvi pogled? Kam v tem trenutku vodi tvoja pot, ki ti jo narekuje okolje, družba? Pot želimo vsi peljati v smeri blaginje, napredka, gospodarske in tehnološke rasti ter izboljšanja življenjskih pogojev za vsakogar v naši deželi. Vendar, koliko smo se na tej poti in pri kreiranju strategij dejansko pripravljeni predati bazičnemu zaupanju in ponovnemu uglaševanju z bolj prvobitno naravo, svojo notranjo? Ta je seveda absolutno povezana z zunanjo.


KAR SE V TEM TRENUTKU DOGAJA V NAŠEM OKOLJU JE SPOROČILO IN PRILOŽNOST, KAKO LAHKO V PRIHODNJE ZAŽIVIM(O) BOLJ SKLADNO S CELOTO IN Z ZEMLJO: Ustavi se in začuti. Napolni se z novo energijo. Kako? Potrebno je kvalitetno poskrbeti zase, tako, da se sproti napolnimo z dovoljšnjo količino energije. Zaradi preteklega obdobja, ki je bilo za marsikoga zahtevno, je sedaj še kako potrebno, da se vzpostavi notranje ravnovesje. Ko govorim o počitku, ne mislim na to, da se zapremo za štiri stene in vse naše projekte spustimo iz rok. Mislim na to, da moramo biti pozorni, da stremimo k ravnovesju in nismo neobčutljivi za potrebe našega telesa in počutja. Velikokrat gremo preko svojih meja, pa tega sploh ne vemo. Včasih je manj, več. In umetnost je ravno v tem, da se naučimo, kdaj mirovati in kdaj se aktivirati. Da najdemo to magično formulo, ki nas vzdržuje in nam koristi na dolgi rok. Učimo se nove ljubezni do sebe... KAJ LAHKO KOT POSAMEZNIK/CA NAREDIM V TEM TRENUTKU, DA SE BOM POČUTIL/A BOLJE? Najprej te moram spomniti. Vsak posameznik je pomemben del družbe, ne glede na to, kakšno funkcijo vrši v "sistemu življenjske matrike". Čisto vsak je nepogrešljiv sestavni del, ki sokreira urejeno sliko celote. Če si ti poln/a in sestavljen/a, notranje miren/na, potem si tudi največji doprinos celoti, že sam/a po sebi. Brez posebnega truda. Pravzaprav truda sploh ne potrebuješ več. Torej, poišči način življenja, ki tebe podpira v tem, da si notranje poln/a in miren/na. Kaj je to zate? Pojdi na pot raziskovanja in poišči način.


Kot družba gradimo nov odnos v prvi vrsti do sebe. Kajti preko sprejemanja in ljubezni do sebe, lahko širimo točno to zavedanje na vse ostale, ki so nam blizu v našem življenju. Saj veste kako pravijo. Ljudje, ki jih imamo na dosegu roke nam v največji meri kažejo skrite madeže v našem zrcalu. Z drugimi besedami, naša družina in najbližji prijatelji ter sodelavci, nas konstantno izzivajo in spodbujajo, da sami sebe izboljšujemo. Torej, poglejmo vse, kar se v tem trenutku dogaja v naši družbi in tudi nam kot posameznikom kot blagoslov, da v svojem življenju vzpostavimo več ravnovesja in notranjega miru. Ob jutrišnjem prazniku prižgi svečko v znak tega miru in novega ravnovesja. Tako zase, kot za vse, ki so že odšli in prihajajo nazaj. Prižgi jo tudi za vse, k čemur se lahko odpovemo kot družba in kolektivna zavest. Prižgi jo v znak spuščanja in odpuščanja. Prižgi jo tudi za to čudovito zemljo, na kateri v tem trenutku ustvarjaš novo življenje in harmonijo med nami vsemi!

Kot veste sama res velikokrat povem kako je meni meditacija spremenila moje lastno dojemanje sebe in svoje okolice. Koliko dobrodejnih rezultatov prinese redna praksa umirjanja in povezave s svojo esenco, pa si lahko preberete v spodnjem članku. Predvsem je meditacija nekaj, kar vidim da vztrajno prodira tudi v podjetniški svet. Vse več podjetnikov in podjetnic redno uporablja meditativne tehnike za umirjanje, večjo produktivnost in ravnovesje v svojih poslovnih aktivnostih.
Comments


Predstavljene objave
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Zadnje objave
Arhiv
Išči po oznakah
No tags yet.
Sledi nas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page