top of page

ALI ZAUPAŠ VASE, ALI ZARES ZAUPAŠ V ŽIVLJENJE?Lepo pozdravljeni na Velikonočno nedeljo.


Danes je za Kristjane poseben dan, pravzaprav največji praznik. Vstal je Jezus. Jezus, kot simbol Upanja, Ljubezni in Resnice. Luč za smer gradnje novemu človeštvu. Kako zelo prikladen navdih in upanje za današnji čas, kajne?

Če bereš moja nedeljska pisma redno, potem že veš, da zelo rada uporabljam simbole. Nerada ti polagam besede v usta ali pričakujem, da boš pobral/a moje mnenje dobesedno. Moj namen je, da te preko pisanja med vrsticami in zgodbami spomnim, kaj je tisto, kar je tvoje in je tebi blizu, kaj je tvoja avtentična narava. Peljem, še bolje, usmerim te po tvoje lastne odgovore, ki jih najdeš zgolj v sebi.

Jezus, ki je vstal na Velikonočno nedeljo je simbol točno te poti vase in karizmatičnega vodenja z zaupanjem in stabilnostjo. Je simbol in zgled Avtentičnosti, iskrenosti in neizmernega Poguma biti Ljubezen. Ne glede na to, kako živi večina. Kako sama sebe in druge tretira večina. Iskal je in kazal tisto svojo avtentično Luč (Božansko naravo, saj je bil Božji sin … in tudi ti si), ne glede na to, da je večina obsojala njegovo delo, pojavnost, način življenja in miselnost.

Zgodbo Jezusa lahko prenesemo tudi na druge figure modernejšega časa, ki so pomembno vplivale na miselnost, življenje in tehnologijo. Nihče od teh figur v začetku ni bil sprejet. Pomislite na Teslo ali pa Einsteina. Da ne bo pomote, ne želim nikogar primerjati z drugim. Želim vam pokazati kako je “posebnost”, ki je največkrat zgolj naravnost in avtentičnost, pogosto obsojena in potisnjena na rob družbe.

Danes je moj namen, seveda skladno s simboliko današnjega praznika, da te spomnim, da je vredno poiskati svojo naravnost, svojo avtentičnost, tisto, kar je tako zelo preprosto in hkrati izjemno močno znotraj vsakega od nas. Naša Luč. Naša Božanska esenca.

Zakaj? To je vir tvojega zdravja in sreče v najbolj celostnem pomenu. Saj je brez pretvarjanja, brez maske. In, ali moram o pomenu le-tega govoriti še naprej? Mislim, da ne. Kaj pa je tvoje zdravje in tvoja sreča pa lahko odkriješ in prepoznaš le ti sam/a. Zato si tu!

Želim ti blagoslovljene praznike, v smislu možnosti prepoznave blagoslova zaradi bistva, ki živi v tebi. Lahko ga imenuješ Luč, Duh, Ljubezen, Božanska iskra, lahko mu rečeš Jezus. Čisto vseeno je. Bistvena je tvoja izkušnja in namera.

In prepričana sem, da, če (in ker) bereš moja pisma , verjameš v Luč, ki živi znotraj tebe. (Ali pa se vsaj nagibaš k temu )

Vabim te, da se mi pridružiš na tej izjemni poti.

Kommentit


Predstavljene objave
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Zadnje objave
Arhiv
Išči po oznakah
No tags yet.
Sledi nas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page