top of page

LJUBEZEN JE...?Draga, dragi.. danes, ko simbolično praznujemo dan Ljubezni, te vprašam. Kaj tebi pomeni Ljubezen? Razmisli, začuti. Iskreno. Kaj je Ljubezen z veliko začetnico? Če bereš to pismo, potem si zagotovo oseba, ki ji je občutenje Ljubezni in živeti Ljubezen smisel, namen bivanja, življenja. Če ne, nič zato. Dobro je, da si tukaj in bereš te besede. Upam, da te nagovorijo. Zagotovo se zavedaš, da nam je vsem ljudem tako zelo naravno to, da želimo čutiti Ljubezen, biti sprejeti, ljubljeni in tudi ljubiti, sprejemati. In to je tisto naše naravno stanje. DOM. Če tega stanja ne znamo občutiti, najti in si ga izpolniti, takrat dvomimo, nas boli, nas je strah in od tu izvirajo bolezni, konflikti, vojne, manipulacije,… Ko izhajamo iz Ljubezni, takrat smo v harmoniji in ni potrebe po kakršnemkoli konfliktu. Pa vendar, to naravno stanje danes za večino ljudi pomeni nekaj tujega, oddaljenega, nekaj, kar je potrebno na novo vzpostaviti, okrepiti, prebuditi. Potrebno je, da se krepitvi tega stanja predamo, zavežemo ter se odpremo iskrenemu SPREJEMANJU. Resničnemu sprejemanju. Skozi telo in naše Bistvo, našega Duha. Ne zgolj skozi lepo-besedičenje (ki pogosto izhaja le iz uma). Naša dejanja kažejo resnično sprejemanje. Ne želim, da je Ljubezen tema zgolj enega dneva v letu, Valentinovega.. in še to na način marketinškega izpostavljanja, kako zelo pomembno je, da na ta dan podarite nekaj nekomu, ki ga imate radi. In to je “Ljubezen”??? Kaj, ko bi bilo to darilo RESNIČNO, PREDANO SPREJEMANJE, SPOŠTOVANJE OSEBE TOČNO TAKŠNE, KOT JE. Razumevanje, da je Ljubezen nekaj, kar je treba vzgajati, negovati, graditi iz dneva v dan. Odnos. Ljubezen je nekaj, kar tako zelo iskreno začutimo skozi sebe, ko se zares vse zlije v eno in resnično razumemo (čutimo, utripamo) s to Enostjo, z vsem kozmosom.


Na današnjo nedeljo ti želim, da sprejmeš Odločitev. Da se raziskovanju tega stanja, odkrivanja Ljubezni z Veliko začetnico PREDAŠ Z VSEM, KAR SI. In naj to postane del tvoje vsakodnevne ljubeče in lahkotne rutine. Zakaj? Ker si tako zelo vreden/a Ljubezni. Zato si tukaj. Da jo ŽIVIŠ! Da si TI LJUBEZEN!

LJUBEZEN Pravijo, da si brezkončna in neomejena moč, da poganjaš Svet in ustvarjaš novega, da si smisel in namen vsega, kar je. Včasih se mi zdiš čisto blizu, drugič tako oddaljena in nedosegljiva. Dokler bom tu, dokler sem človek, se mi boš izmikala, kajne? Praviš, da se tako učim. Praviš, da tako izkušam. Praviš, da tako postajam Jaz. Brezkončna Svetloba, radost … Ljubezen, odkar si me obiskala v vsej tvoji (po)polnosti, se zavedam, da si vedno tu, četudi se mi zdi, da se izmikaš. Vedno si tu, vselej blizu, na dosegu moje roke. Pravzaprav – na dosegu Duše. Pravzaprav si Duša – Ti. Oh, kako čudovito odkritje, Ljubezen je vedno tu, Doma. Dom, moj brezkončni mir. Brezkončni prostor. Najsvet(l)ejši prostor… Daleč onkraj minljivega. Vedno tu, sedaj, v meni. Ljubezen.

Comments


Predstavljene objave
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Zadnje objave
Arhiv
Išči po oznakah
No tags yet.
Sledi nas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page