top of page

PRVI NOVEMBER IN NOTRANJE RAVNOVESJE
Lepo pozdravljen/a,

Želim ti prijetno in dobro jutro. Za spremembo nam je praznik za prvi november naklonil suho, sončno in razmeroma toplo vreme.

Kako si v tem obdobju, ko se marsikdo izmed nas počuti nestabilno in kot da vsi skupaj točno ne vemo kaj se lahko že jutri na novo spremeni. Ko omenjam, da so stvari nestanovitne, ne govorim zgolj o trenutnih ukrepih, ki za nekaj časa omejujejo način bivanja in delovanja v naši družbi. Rada bi se dotaknila tega koncepta oziroma ideje, da sedaj, tako kot posamezniki in kot družba dejansko nimamo povsem jasno začrtane poti. Tudi, če v mislih želimo oblikovati strategijo prihodnosti, se lahko zaradi naglo spreminjajoče se narave, že jutri pokaže za nevzdržno. Kako smo kot človeška bitja dejansko pripravljeni sprejeti, da nimamo popolne kontrole nad življenjem in prihodnostjo. Koliko smo se dejansko pripravljeni predati zaupanju in ponovnemu uglaševanju z bolj prvobitno naravo, svojo notranjo, ki je absolutno povezana z zunanjo.

Kam v tem trenutku vodi mnogokrat opevana pot družbe, ki si jo vsi želimo v smeri blaginje, napredka, gospodarske in tehnološke rasti ter izboljšanja življenjskih pogojev za vsakogar v naši deželi.

KAJ LAHKO KOT POSAMEZNIK/CA NAREDIM V TEM TRENUTKU, DA SE BOM POČUTIL/A BOLJE?

Najprej te moram spomniti. Vsak posameznik je pomemben del družbe, ne glede na to, kakšno funkcijo vrši v "sistemu življenjske matrike". Čisto vsak je nepogrešljiv sestavni del, ki sokreira urejeno sliko celote. Če si ti poln/a in sestavljen/a, notranje miren/na, potem si tudi največji doprinos celoti, že sam/a po sebi. Brez posebnega truda. Pravzaprav truda sploh ne potrebuješ več. Torej, poišči način življenja, ki tebe podpira v tem, da si notranje poln/a in miren/na. Kaj je to zate? Pojdi na pot raziskovanja in poišči način.

KAR SE V TEM TRENUTKU DOGAJA V NAŠEM OKOLJU JE SPOROČILO IN PRILOŽNOST, KAKO LAHKO V PRIHODNJE ZAŽIVIM(O) BOLJ SKLADNO S CELOTO IN Z ZEMLJO:

Ustavi se in začuti. Napolni se z novo energijo.

Kako? Potrebno je kvalitetno poskrbeti zase, tako, da se sproti napolnimo z dovoljšnjo količino energije. Zaradi preteklega obdobja, ki je bilo za marsikoga zahtevno, je sedaj še kako potrebno, da se vzpostavi notranje ravnovesje. Ko govorim o počitku, ne mislim na to, da se zapremo za štiri stene in vse naše projekte spustimo iz rok. Mislim na to, da moramo biti pozorni na to, da stremimo k ravnovesju in nismo neobčutljivi za potrebe našega telesa in počutja. Velikokrat gremo preko svojih meja, pa tega sploh ne vemo. Včasih je manj, več. In umetnost je ravno v tem, da se naučimo, kdaj mirovati in kdaj se aktivirati. Da najdemo to magično formulo, ki nas vzdržuje in nam koristi na dolgi rok. Učimo se nove ljubezni do sebe...

Kot družba gradimo nov odnos v prvi vrsti do sebe. Kajti preko sprejemanja in ljubezni do sebe, lahko širimo točno to zavedanje na vse ostale, ki so nam blizu v našem življenju. Saj veste kako pravijo. Ljudje, ki jih imamo na dosegu roke nam v največji meri kažejo skrite madeže v našem zrcalu. Z drugimi besedami, naša družina in najbližji prijatelji ter sodelavci, nas konstantno izzivajo in spodbujajo, da sami sebe izboljšujemo.

Torej, poglejmo vse, kar se v tem trenutku dogaja v naši družbi in tudi nam kot posameznikom kot blagoslov, da v svojem življenju vzpostavimo več ravnovesja in notranjega miru.

Ob današnjem prazniku prižgi svečko v znak tega miru in novega ravnovesja. Tako zase, kot za vse, ki so že odšli in prihajajo nazaj. Kot tudi za to čudovito zemljo, na kateri v tem trenutku ustvarjaš življenje in harmonijo.

Comments


Predstavljene objave
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Zadnje objave
Arhiv
Išči po oznakah
No tags yet.
Sledi nas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page