top of page

SRCE VE ...Draga Čudovita Kreatorka, Dragi Čudoviti Kreator,

Danes bom govorila s tabo o srcu.

Saj veš, da mi je tema srca tako zelo "pri srcu". :)

Dajva, nameniva skupaj nekaj besed tvojim čustvom in srčni inteligenci. Tvoja čustva so tisti glavni most do stika o katerem govori film in o katerem govorim (in ga učim) tudi sama. Med pomembnimi ugotovitvami Heart Math Institute (HMI) je, da naša čustva in to kar čutimo iz minute v minuto, iz sekunde v sekundo, vpliva na naše srce. Naši občutki in čustva so ključni vidik odklepanja naše "srčne inteligence", ki ji rečemo tudi višja / vrhovna inteligenca. Pomisli, ko položiš prst na zapestje, začutiš utrip. Ta impulz je val energije, imenovan tudi krvni tlak, ki potuje skozi celotno telo. Vpliva na vse, tudi na delovanje možganov. Srce oddaja magnetni impulz. In ta magnetni impulz srca odmeva skozi vsako celico telesa. Kar pa je izjemno, ustvarja tudi polje okoli tvojega telesa, ki ga lahko z občutljivim detektorjem tudi izmeriš. Okoli tebe se to polje širi daleč v prostor in vpliva na vibracijo okolja in vpliva tudi na ostala srca v tvojem okolju.

Torej, kar je pomembno, vsi imamo priložnost, da svoje srce re-aktiviramo tako, da zavestno spremenimo svoja čustva in jih dvignemo na nov nivo. Takrat te zvišane energije ne oddajamo samo vsaki celici, to polje skozi naše občutke pošiljamo tudi v vesolje. Od tukaj lahko srce gledamo ne zgolj, kot biološki organ, ampak ga opazujemo skozi prizmo (kvantne) fizike.

Ko povečamo koherenco ali učinkovitost enega samega sistema, kot je ritem srca, začnejo tudi drugi sistemi delovati bolj sinhrono, kar vodi h globalni koherenci in večji učinkovitosti ter harmoniji. Dlje časa trajajoča prijetna čustva, kot so hvaležnost, sočutje in ljubezen, ustvarijo gladek, sinusoiden vzorec v ritmu srca. To odraža večjo koherenco srca. Znanstveniki iz Heart Math Institut so ugotovili, da ko srce preide v koherenco, se sinhronizacija med srcem in možgani poveča, kar pomeni tudi boljše delovanje živčnega sistema, saj so možgani in srce povezani preko številnih poti.

Takrat smo v srcu, povezani s srcem, V STIKU. To je frekvenca 0,10 Hz, ki je stanje dostopa do naše globlje intuicije in višjega znanja. Takrat, ko se naš analitični um umakne, se premaknemo v delta stanje možganskih valov – to pa je stanje, kjer se naravno obnavlja naše celotno telo in prihajamo do inovativnih odgovorov na kompleksna vprašanja. To je stanje, ki mu lahko rečemo popoln mir in odsotnost stresa in občutka ločenosti. STIK.

Imamš priložnost, da se odločiš, da želiš drugače in ta del sebe izmojstriš. Potrebna je redna praksa in notranja determiniranost. Eden izmed načinov prakse je meditacija.

Vabim te, da se TI odločiš, kakšno prihodnost želis ustvariti za sebe in za ljudi v tvoji okolici.

In v tem trenutku je bistveno, da se ne zapletaš v ustrahovanje in konstanten stresni odziv “boj ali beg”.

Srčno te vabim, da poskrbiš zase in za svoje srce. <3Comments


Predstavljene objave
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Zadnje objave
Arhiv
Išči po oznakah
No tags yet.
Sledi nas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page