top of page

TE BOLI?Zdravo draga družba zavestnih kreatorjev.

Ker bereš te besede vem, da si zagotovo oseba, ki ji veliko pomenijo odnosi. Takoj, ko stopimo v ta svet, stopimo tudi v odnose. Biti človek pomeni živeti odnos. Živeti odnos s sabo in seveda z drugimi bitji. V končni točki, živeti odnos z življenjem samim.

Kar me skrbi je to, da danes opazujem ljudi, ki preprosto nimajo stika s tem, kaj pomeni živeti resničen, pristen odnos. Danes želim govoriti konkretno o odnosu do ljubljene osebe (partnerja oz. partnerice). Osebe, ki ti v tvojem življenju pomeni veliko. S katero preživljaš večino tvojega časa. Zagotovo imaš takšno osebo. No, pa narediva kratek test. Si za?

Najprej te vabim, da prepoznaš kaj tvoja misel na to osebo prebudi v tebi. Ko pomisliš na to osebo, kaj občutiš? Ali zaznaš? Kakšen je notranji občutek? Če ga lahko občutiš in ga prepoznaš, je to prvi pokazatelj koliko si v stiku s sabo. Stik pomeni, da lahko prepoznavaš svoje notranje (čustvene in občutkovne) odzive ob misli na to osebo.

Tvoj naslednji korak naj bo ovrednotenje tvojega vedênja do te osebe, kakšne besede izbiraš v komunikaciji z njo? In še naprej, kaj ji iskreno želiš? Vprašaj se, kaj si za to osebo iskreno želiš, neodvisno od svojih pričakovanj, (ki so vezana na zagotavljanje tvojega ugodja in tvojih osebnih želja)?

Kaj opaziš?

“Žal” danes še vedno večina odnosov temelji na manipulaciji z osebo s katero si v odnosu in kopici iluzoričnih pričakovanj in prepričanj, kaj naj bi bil izraz ljubezni v vajinem odnosu. Kaj mislim s tem?

Tvoj odnos do osebe, ki jo načeloma “ljubiš”, gradiš na tem, da izhajaš iz predpostavke, kaj v zameno za “ljubezen”, ki jo “daješ” v odnos, lahko pričakuješ in v zameno dobiš. Pomisli na to, koliko si pod vplivom izkušenj in prizorov različnih odnosov iz tvojega ranega otroštva, šole, družinske dinamike in znancev? Nadalje, pomisli na vse pregledane romantične ameriške filme ter “pre-pametne” trike, ki jih ponujajo zgovorni youtube videji in mediji o tem, kaj pomeni in kako izgleda resničen odnos iz ljubezni. Ena sama velika manipulacija.

Verjameš in prepričan/a si, da si dovolj “poučen/a” in razumeš odnose. In vse skupaj še vedno gradiš na podlagi pričakovanj in idej, kaj se mora zgoditi najprej v tvojem zunanjem svetu, da boš lahko končno odprl/a svoje srce? In ljubil/a. Prepričan/a si, da znaš ljubiti, saj si ja v odnosu. Pa je res tako?

Manipuliraš tudi s tem, ko vsako sekundo vrednotiš, kaj je sprejemljivo kot izraz LJUBEZNI v odnosu. Koliko predznakov nosiš o sebi in o osebi s katero si v odnosu? Pomisli, kakšne standarde imaš do sebe in kakšne standarde obnašanja in samoumevnega vedênja zahtevaš od “ljubljene” osebe? Ali so enakovredni za obe strani? Hm?

Še naprej, manipuliraš s tem, ker jemlješ to, da ti je oseba naklonjena in živi s tabo v odnosu, za samoumevno. Jo podrejaš in pozabiš na hvaležnost. Pozabiš na to, da je v odnosu izjemnega pomena občutek popolnega vzajemnega zaupanja in dopuščanja svobode izraznosti in neprestane kreativnosti. Prisotnost. Slišanje. Kaj oseba ob meni zares govori? Kaj potrebuje? Kaj jo dela živo, cvetočo, močno, žarečo? Kako jo lahko pri tem podprem? Ji omogočim cvetenje?

Manipuliraš zato, ker si navezan/a na idejo in pričakovanja, da je tvoja ljubljena oseba nekdo, ki mora zapolniti tvojo (čustveno) praznino in je tukaj zato, da te reši tvojih osebnih zagat in “pozdravi” tvoje temne plati? Manipuliraš, ker na ta način lahko ob njej ostajaš žrtev.

Ali je to zares ljubezen? Ali je to odnos ljubezni?

Zame ne. To je manipulacija z idejo ljubezni. Manipulacija z ljubeznijo samo.

In to BOLI. To BOLI najbolj tebe.

Ta bolečina te razjeda in ti ne omogoča polnega in radostnega odnosa. V bistvu ga sploh ne omogoča.

In danes je moj namen, da te spodbudim, da začutiš in prepoznaš možnost tvojega novega odnosa, ki je zgrajen na opolnomočenem in ljubečem odnosu, ki ga živiš v prvi vrsti sam/a s seboj.

Šele potem lahko začneš graditi odnos z drugim. Dokler ne poznaš sebe in se ne sprejmeš, ne moreš odpreti srca. V to sem prepričana. In dokler tvoje srce ni odprto, ne moreš v odnosu do “ljubljene” osebe izmenjati iskrene, prave ljubezni. In pika. Manipuliraš, ker vedno želiš zapolniti zgolj svojo lastno praznino.

To BOLI.

Kako preiti to fazo in začeti ustvarjati odnose iz opolnomočenja in iskrene vizije medsebojnega cvetenja, čiste izmenjave energije, ki je enakovredna, čista?

Vabim te, da kreneš na pot raziskovanja sebe. In ne čakaš. Bodi ti sprememba, ki si jo želiš občutiti v svojih odnosih. Začni zdaj.

Ker vidim tvoj potencial!

Comments


Predstavljene objave
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Zadnje objave
Arhiv
Išči po oznakah
No tags yet.
Sledi nas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page