top of page

VODENJE Z LJUBEZNIJO IN STRASTJOLepo pozdravljen/a dragi/a nedeljski/a bralec/ka.

Najprej, hvala da si tu. Hvala za tvoj dragocen čas in energijo.

Danes nadaljujem razmišljanje o tem, kako ljubezen vpliva na vodenje. O tem, kako vnesti v podjetništvo in v stil našega vodenja več zavedanja in iskrenega zanimanja.

Preteklo nedeljo sem pisala o razmišljanjih polkovnika Joe-a Riccardi-ja. Spomnim vas, da je Ljubezen opredelil takole: Ljubezen je sestavljena iz "intimnosti, strasti in zavzetosti".

Danes bom nekaj več svoje pozornosti namenila pojmu “Strast”. Strast si lahko predstavljate kot pozitivno energijo, ki jo prinesete v službo. Navdušenje, s katerim se lotevate svojega dneva, komunicirate z drugimi in opisujete poslanstvo svojega podjetja.

Če ste vodja, vam priporočam, da naredite preprost preizkus: Vprašajte vašega zaposlenega, kam greste kot podjetje? Kakšna je vizija podjetja in kako se on/ona najde v njej? Že v prvih 10 sekundah boste vedeli, ali so z vami na isti barki in ali so nad tem navdušeni.

"Strast in pozitivnost sta nalezljiva.", pravi Riccardi.

V praksi in različnih raziskavah se je že večkrat izkazalo, da pozitivna energija ustvarja ali zlomi ekipo. Posameznikova strast do dela, storitve ali produkta, ki ga so-ustvarja z ekipo, je tista, ki določa njegovo vodstveno sposobnost.

Predsednik Ron Alvesteffer to opisuje tako: Najboljši vodja je tisti, ki ne samo, da svoje delo zelo dobro opravlja in dosega odlične rezultate, ampak to počne tako, da tudi vsi ostali v podjetju lahko dosežejo svoje rezultate.

Dobrega vodjo odlikuje ena ključna kapaciteta: Strast do služenja drugim, tako da uspejo zacveteti - to je koncept vodenja iz ljubezni.

Kaj pravite, koliko takšnega vodenja pa zares srečujemo v praksi življenja?

Poznate vodjo, ki deluje na takšen način?

Vesela bom vaših odgovorov in pogledov.

Comments


Predstavljene objave
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Zadnje objave
Arhiv
Išči po oznakah
No tags yet.
Sledi nas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page